Skąd się biorą kłopoty ze wzwodem?



Istotnym
elementem mającym wpływ na potencję jest
odpowiednie jedzenie.
Właściwa może łatwo wpłynąć
na nie tylko stan potencji, ale
też płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co tracimy podczas
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do całkiem
poważnych ubytków selenu.
Łatwo go uzupełnić jedząc
tuńczyka, wybrane orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Kolejny tak samo
istotny składnik naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
syntezę testosteronu, ten z kolei
pobudza nasze libido. Podczas
nadużywania alkoholu czy
palenia papierosów tracimy cynk,
lecz można go zwiększyć
poprzez warzywa strączkowe, wybrane
ryby, niektóre mięsa, żółtka jaj lub
ostrygi.
Wyjątkowo
ważnym składnikiem jest także
arginina, która stanowi osiemdziesiąt procent
spermy. Arginina powiększa
wytwarzanie spermy a także zwiększa czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
również w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, przez co naczynia krwionośne ulegają
powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich składnikach
jak czekolada, mięso wołowe, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Trzeba zwrócić
również uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, jaka jest
nazywana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, nasionach pszenicy oraz
razowym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, która ma wpływ na
właściwe działanie
hormonów. Jeżeli musimy
unormować jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra tanio
cialis



Comments are closed.